Home | Alle verslagen | Rendez vous | Rendez-Vous 2022 – Heeg

Rendez-Vous 2022

“Vroege Vogels” Heeg

Donderdag 18 augustus

Wij zijn al een paar jaren lid, maar voor ons start de 1e Rendez-Vous meeting met de leden van de Amicale Grand Banks West-Europa. Dit weekend viel midden in onze vakantie en liepen een dag te vroeg binnen, nieuwsgierig als we waren.

Vrijdag 19 augustus

Vandaag kwam er een ligplaats vrij en we legden aan naast Dick en Adri van der Poel (Dimaro) met een ‘Hartelijk Welkom’ en Bert en Corryn de Vrieze (Amanda). Gedurende de gehele dag druppelden er steeds meer GB’s de haven binnen. Voor de Vroege Vogels nog genoeg tijd voor shoppen in het dorp of het poetsen van de boot. Tegen 16.00 uur een drukte van jewelste op de steiger, groetend en pratend, voor velen een weerzien, maar ook opvallend veel nieuwe leden. Wij waren niet de enigen. Op de Legend van Han en Francoise van Veen krijgen we een rondleiding over het schip, waar we uitgenodigd worden voor de “Meer-borrel”. Dat smaakte naar meer! Han legt uit “hoe maak je de beste schippersborrel”? Recept: een ½ borrelglas scheepsbitter met een ½ glas jenever, dan is deze niet meer zo zoet ;-). Het smaakte echt naar ‘Meer’! Intussen liggen er 30 GB’s in de haven afgemeerd. Om 18.00 uur worden wij allemaal opgehaald door Roelof van Maritiem Yachting om per boot naar Kremer Nautic te varen.Wat een leuk tochtje! Op uitnodiging van Gert-Jan Gerritsma kregen we een borrel met BBQ aangeboden, tot in de puntjes verzorgd, met een groots ontvangst, heerlijk eten en drinken. Later op de avond werden we ook weer terug gebracht per boot, super voor elkaar. Vele malen dank!!

Zaterdag 20 augustus

Om 10.00 uur worden wij verwacht in het prachtige clubhuis van watersportvereniging Heeg met uitzicht over onze GB-vloot in de Passantenhaven van Heeg. Hier vindt de algemene ledenvergadering plaats, in vol ornaat met blazer en stropdas, geopend door onze voorzitter Han. Als iedereen voorzien is van koffie en gebak, start Maarten aan zijn presentatie over de vroegere palinghandel waar ‘de Friezen’ toen eeuwenlang handel dreven met de ‘Londenaren’. Levende paling ging toen mee overzee, waar iedereen ademloos naar zat te luisteren, vele (Hollanders) zullen dit verhaal niet kennen. Jarenlang hebben de reconstructiewerkzaamheden geduurd van deze palingaak. Aansluitend het kersverse bestuurslid Jurriaan de Boer die ons informeerde over een aantal technische zaken van de GB’s. Wij sluiten af met een sponsor presentatie. Om 14.00 uur ligt de palingaak klaar voor een tocht over het Hegermeer. Het schip kan iedereen van binnen bekijken en eenmaal buitengaats, aan het werk om de zeilen te hijsenDaar kwam heel wat mankracht bij kijken!

Een paar dames nemen het roer over en vrolijk rondom de aak dansende Tjotters vliegen voorbij op de plas. Heel bijzonder is dat we deze kostbare bootjes kunnen gebruiken van de vereniging om in te zeilen. Het winkeltje bij terugkomst wordt geopend om GB spullen te kopen op het veld voor het clubhuis. Wij kochten de GB borrelglazen om Han zijn borrel na te maken 😉 en werden verrast met een polo van het 40-jarig bestaan van vorig jaar. De palingen werden daar ook gerookt boven grote drums, waar we ‘s avonds van hebben gesmuld.

Om 16.00 uur kreeg iedereen een borrel aangeboden van Thorsten en Nicola Hahn vanwege de geboorte van hun zoon op het terras van het clubhuis. Ook het bosje paling wordt bij iedereen op tafel gelegd, welke Michaël eigenhandig uit zijn jas heeft geholpen. Wat een lekkernij! Aan het einde van de avond kochten we een extra bosje paling voor aan boord. Om 19.00 uur aan tafel en genieten we van een 4-gangen diner, verzorgd door een luxe cateraar uit Sneek. Ter afsluiting gaan de voetjes van de vloer op de muziek van de DJ tot in de late uurtjes.

Zondag 21 augustus

Steigerkoffie
Om 10.00 uur verzamelen we op het middenveld nabij de steigers. Boordhondjes begroeten elkaar kwispelend en spelend en wij brengen onze eigen kop koffie mee. Dan moeten we afscheid gaan nemen van alle Grand Banks eigenaren. Er wordt nog een mooie groepsfoto gemaakt en daarna zwaait iedereen elkaar uit! Wij bedanken graag het bestuur en alle Rendez-Vous deelnemers voor dit enorm gezellige weekend, wij ervaren de club als een warm bad!

Tot volgend jaar!

Michaël de Boer & Mariëlla vink (Witte de With)