Home | Nieuwtjes | Uit het kombuis

Uit het kombuis

27 juni 2023
Spaghetti Bolognese
Recept

Zoals op elk schip wordt er vaak spaghetti klaar gemaakt. Het lijkt super simpel om de echte bolognese smaak te krijgen en vooral niet met al die groenten (wortelen, paprika’s, champignons enz) die uiteindelijk hier niet voor nodig zijn.

Neem een diepe pan en doe er olijfolie in. Doe er de gesneden ajuin in, opbakken tot glazig, dan het gemengd gehakt toevoegen en fijn hakken in de pan terwijl het bakt. Peper en chilivlokken naar keuze. Doe er dan de tomatenpuree bij en laat goed doorbakken (Je moet het horen knisperen). Vervolgens 1 doos tomatenblokjes als het vorige minsten een 3-tal minuten gebakken heeft. Zonder deksel zeker een 15 minuten laten sudderen opdat de rauwe tomaat van textuur verandert en klaar is kees. Kook de pasta apart, dien het op met een goede portie saus op de pasta en werk mooi af met de kaas op het geheel.

Ingrediënten
voor 4 personen

• 2 grote ajuinen
• 500 gram gemengd gehakt
• Tomatenpuree en chilivlokken
• 1 doos tomatenblokjes
• Emmental gemalen kaas
• 1 doos capelini (heel fijne
spaghetti ) van 500 gram